Autoworld Brussel So British ! Cars & Lifestyle
    1 / 50   30 december 2019  

I

Niet alleen alle actieve merken zijn er vertegenwoordigd, maar ook de merken waar liefhebbers van Engelse auto's nostalgisch op terugblikken: Aston Martin, Austin, Bentley, Bristol, Gordon Keeble, Hillman, Humber, Jaguar, Jowett, Land Rover, McLaren, Mini, MG, Morgan, Rolls Royce, Singer, Triumph, TVR, Vauxhall,... Daarbovenop zijn er ook enkele iconische motorfietsmerken te bewonderen, zoals BMC, Brough Superior, Norton, Triumph, Vincent...

Meer dan 55 legendarische Engelse auto's van na de Tweede Wereldoorlog, waaronder enkele zeldzame en uitzonderlijke modellen, zijn uitgestald in een typisch Londense setting die verrassend realistisch is uitgewerkt.
Piccadilly Circus, straatjes vol 'mews' waarin antieke pareltjes van wagens verborgen staan, de Royal Crescent, de prachtige winkelstraten met hun chique etalages en weelderige kerstversiering... Het hele museum ademt Londen en wordt versierd in de traditionele 'Christmas shopping'-stijl, met sfeervolle decoratie en een gigantische kerstboom vol typisch Engelse versieringen.

Wie Londen ooit heeft bezocht, weet dat de Britten maar al te graag een ritje maken met hun stijlvolle oldtimers of glimmende supercars. De meest exclusieve modellen rijden er gewoon tussen de populaire auto's. Dat is ook te zien in 'So British!': de tentoonstelling is een bruisende mengeling van alle soorten auto's die in het Verenigd Koninkrijk zijn geproduceerd.

 

maar ook de exclucieve